Вчера служители на РУ Кюстендил са задържали 44-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка от него са иззети 3 опаковки хероин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.мвро

Вчера в РУ Дупница е постъпил сигнал за повреден автомобил „Фолксваген“ – преден, заден капак и таван на автомобила са напръскани с разяждащ спрей. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, установено е, че 54-годишният майстор бояджия е поискал повече пари от предварително уговорената сума, собственикът не се съгласил, а майсторът поразил вече боядисания автомобил. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалата нощ е заявена кражба на монетник с около 100 лв. от магазин в Кюстендил, проникването е осъществено чрез взломяване на входната врата. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера, малко след 17.00 ч, е възникнал пожар в сухи треви и храсти в местността „Ридо“ в землището на с. Бараково. Пожарът е бил причинен поради небрежно боравене с открит огън, угасен е от екип на РСПБЗН -Рила. Огънят е обхванал площ от 60 дка, огнеборците са спасили от опожаряване 30 дка слънчогледови насаждения и 100 бали слама.