Досъдебно производство е започнато в края на миналата седмица в РУ Кюстендил за притежание на наркотични вещества. При извършена проверка у 30-годишен софиянец е открита опаковка канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор. Притежателят на наркотичното вещество е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са предотвратили довършването на измама за 1000 лв. 30-годишна жена е задържана в полицейския арест за 24 часа. Тя въвела в заблуждение 49-годишен мъж от с. Пелатиково, че може да съдейства за отмяна на наказателна отговорност пред органите на МВР. Сумата е иззета от нея. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота срещу неделя пред дискотека в Кюстендил е възникнало сбиване между двама младежи – 18-годишен от с. Жиленци нанася удар в областта на главата на 17-годишен свой познат, по-малкият е със счупен нос, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС с регистрационни табели, издадени за друг автомобил. Проверката е извършена от пътни полицаи в Сапарева баня, водачът 40-годишен мъж от града, е управлявал л.а. Рено. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В събота при ПТП на ГП Е 79 – в района на с. Джерман е пострадала 66-годишна водачка на л.а. „Фолксваген“. Тя е навлязла в насрещната лента и челно се е ударила в л.а. Ауди. Пострадалата е със счупен глезен. На всички участници в произшествието са направени медицински прегледи. Водачите са с отрицателни резултати при направения тест за употреба на алкохол По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В събота в РУ Дупница е заявена кражба на куфари и инструменти от кемпер, който е бил на паркинг край АМ „Струма“. По случая е започнато досъдебно производство.