Служители на РУ Кюстендил са установили извършител на кражба вътрешни тела от климатици и капак за казан от къща в с. Пиперков чифлик. Кражбата бе заявена в полицията в Кюстендил на 16 април. Извършителят – 35-годишен мъж от кв. „Изток“ е предал доброволно откраднатите вещи. Работата по започнатото досъдебно производство продължава, изяснява се съпричастност и към други противозаконни деяния.

В РУ Дупница е задържан 24-годишен мъж от с. Яхиново за управление на нерегистриран мотоциклет и след употреба на наркотични вещества. Той е отказал да се подчини на подадени сигнали от униформен служител - светлинни и звукови, за спиране за проверка, движейки се по ул. „Княз Борис“ , преминал е с мотоциклета по пешеходната зона на града – ул. „Николаевска“ , след кратко преследване е спрян и задържан в с. Яхиново. Направеният тест с техническо средство е отчел употреба на канабис и метамфетамин. Отказал е да му бъде взета кръв за анализ. Задържаният е неправоспособен водач. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В РУ Рила е заявена кражба на 130 лв. от къща в с.Боровец, в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – надраскан е л.а. БМВ с твърд предмет. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства.