Вчера дупнишки полицаи са установили стрелецът, който уби бездомно куче в Дупница в края на миналата седмица. 55-годишният мъж е застрелял кучето с въздушна пушка от жилището си в града. При извършените издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия служителите са открили в собствеността му 3 въздушни пушки и арбалет, нерегистрирани по законовия ред, иззети са. 55-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница, срещу него е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при възникнало ПТП между л.а. БМВ и велосипед е пострадала 66-годишната велосипедистка. Инцидентът е възникнал на бул. „Македония“ в Кюстендил около 16.00 ч. БМВ-то е управлявано от 24-годишен кюстендилец. На пострадалата е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница, със счупени ръка, рамо и таз е. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Бобов дол, е гасил пожар в землището на с. Мламолово, горели са сухи треви и огънят е обхванал 20 дка, материални загуби не са допуснати, няма пострадали хора. Пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън.