В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили и задържали трима мъже – на 26, 28 и 30 години, за притежание на наркотични вещества. При извършената проверка от тях са иззети общо 15.33 грама амфетамин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Тримата мъже са задържани за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил, срещу тях са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера призори е възникнал скандал между трима мъже от Рила, който прераснал в побой.Единият от тях е със счупени пръсти на ръка. Оказана му е помощ в ЦСМП в Благоевград, другите двама участници в сбиването са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

2 ПТП са възникнали през почивните дни в Кюстендилско – 72-годишен водач на л.а. „Смарт“ е блъснал на пешеходна пътека в Кюстендил 55-годишна пешеходка, пострадалата е настанена в кюстендилската болница със счупен люмбален прешлен; 15-годишен неправоспособен водач на мотоциклет „Ямаха“ е причинил ПТП – пострадали са той и возещото се 15-годишно момиче с него. Водачът е настанен в кюстендилската болница със съмнение за комоцио и контузни наранявания, момичето е закарано в столично здравно заведение с пукнат череп. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

През почивните дни са заявени 2 извършени престъпления –в Дупница е извършена кражба на бормашина и инструменти от къща, в Кюстендил е извършена кражба от автомобил на пари и таблет. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи на РУ Дупница и РУ Кюстендил. Започнати са досъдебни производства.

8 пожара са гасили екипи на РСПБЗН през почивните дни в Кюстендилска област, 3 от тях са нанесли щети – при пожар в автомобил, причинен поради техническа неизправност, е изгорял двигателен отсек и арматурно табло. В Дупница небрежно боравене с открит огън в имот в Дупница е причинило пожар, изгорели са част от бараката, покривна конструкция и 0л5 куб. м дърва за огрев, няма пострадали хора.