29-годишен служител на РУ Кюстендил е с разкъсан подбедрен мускул на крак след нападение от домашно куче. Екипът трябвало да се отзове на сигнал за семеен скандал в село Слокощица, при пристигането на адреса стопаните не упражнили контрол над животното и то причинило средна телесна повреда на полицая. На пострадалия е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница, мъжът и жената, собственици на кучето, са задържани в ареста на РУ Кюстендил за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП на пътя между селата Коняво – Цървеняно е пострадал 26-годишен мотоциклетист. Той е бил сам участник в движението, при преобръщането с мотора е счупил крак. Оказана му е медицинска помощ в кюстендилската болница, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

През почивните дни са заявени 2 извършени престъпления – откраднати са 40 лв. от магазин в Кюстендил, спукани са 2 гуми на автомобил в Бобов дол. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са дознания.

7 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилско през почивните дни, щети са нанесли 2 от тях. В с. Каменичка Скакавица е изгорял джип „Сузуки“, причина за запалването е късо съединение. Техническа неизправност в микробус е причинила запалване на АМ „Струма“, изгорял е двигателен отсек. Няма пострадали при произшествията.