Вчера – малко след 17.30 ч., дупнишки полицаи са задържали 56-годишен мъж от Самоковско в момент на вземане на 2550 лв., оставени в пакет пред врата на жилище на 60-годишен в града. Следобед 60-годишният получил обаждане по стационарния телефон с искане на пари, каквито има, за да окаже съдействие на полицията за залавяне на престъпници. Приготвил парите и се обадил в полицията, за да съобщи, че е спазил указанията. Последвала незабавна реакция на полицаите и прибиращият пакета е задържан. Той съобщил, че е нает чрез интернет за куриерска дейност от фирма и бил убеден, че пакетът съдържа документи. Задържаният ще остане 24 часа в полицейския арест, започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

83-годишен мъж е загинал снощи в с. Коняво при инцидент с колесен трактор – бил е затиснат от трактора в двора на къща в селото. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е започнато вчера в РУ Бобов дол срещу 42-годишен водач на л.а. „Тойота“ за управление на МПС с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Пътните полицаи извършили проверката в с. Шатрово. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на пари и накити от къща в с. Жиленци. Проникването е осъществено чрез взломяване на врата на тераса. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.