В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са започнати 3 досъдебни производства срещу 24-годишна, 32-годишна и 32-годишен за притежание на наркотични вещества проверките са извършени в 2 жилища града и в автомобила на 32-годишния водач. Иззетото наркотично вещество е канабис, видът му е установен чрез полеви наркотест. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Кюстендил срещу 52-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ за управление след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство.

В края на миналата седмица 40-годишен мъж от Дупница е влязъл в конфликт с пътни полицаи, сторило му се, че бавно обслужват произшествие. Нападнал единия от полицаите, нанесъл му е лека телесна повреда. 40-годишният мъж е задържан за 24 часа в ареста на РУ Дупница. По случая е започнато досъдебно производство.

На 26 май 86-годишна жена от Дупница е станала жертва на телефонна измама, след като обадилият се по телефона мъж се представил за полицай и поискал съдействие. Тя е хвърлила през балкона си 11 000 лв. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 200 лв. от товарен автомобил в с. Пиперков чифлик чрез взломяване на стъкло на автомобила. Започнато е досъдебно производство в РУКюстендил по случая.

Тази сутрин на АМ „Струма“ – в близост до втория тунел по посока София, е катастрофирал в аварийната лента лекотоварен автомобил „Мерцедес“, превозвал е 2 моторни лодки. Водачът не е пострадал, движението в посока София ще бъде затруднено, докато пристигне техника за вдигане на лодките.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 5 пожара, 2 от тях са нанесли щети – в къща в с. Крайници е изгоряло обзавеждане, спасена е къщата, причина за пожара е непочистен комин; късо съединение е причинило пожар в л.а. „Хонда“, изгорял е двигателен отсек. Няма пострадали хора.