В края на миналата седмица в Кюстендилска област са установени и задържани 3-ма младежи за притежание на наркотични вещества - амфетамин. Срещу тях са започнати досъдебни производства в РУ Дупница и РУ Кюстендил. Установените от дупнишки полицаи са на 19 и на 24 години, по-големият е известен на полицията и с други противозаконни деяния, от него са иззети 21 грама амфетамин и пликче с канабис. От 19-годишния са иззети опаковка с ефедрин иканабис. Установеният в Кюстендил е на 26 години, от него са иззети 4 грама амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

3 бързи полицейски производства са започнати срещу водачи на МПС – в РУ Бобов дол бързото производство е срещу 45-годишен водач на л.а. „Рено“, той управлявал след употреба на алкохол - 1.36 промила алкохол в издишания въздух. В РУ Кюстендил полицейското производство е срещу 46-годишен водач на „Опел“, неговият резултат за употреба на алкохол е 1.51 промила. Двамата водачи са задържани за по 24 часа. В РУ Дупница полицейското производство е срещу 42-годишен водач на мотопед без регистрационни табели.

1 бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница в края на миналата седмица срещу водач на мотопед за управление след употраба на наркотични вещества . Проверката е извършена с техническо средство в Дупница, водачът е на 26 години и е от с. Бистрица.

Три пожара, причинени поради ненбрежност, са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област, материални загуби не са допуснати, оказана е техническа помощ от екип на РСПБЗН –Кюстендил за спасяване на домашен любимец, паднал в шахта, екип на РСПБЗН – Рила е оказал помощ - пренасяне на пострадал турист – 52-годишен словенски гражданин, над Рилския манастир до линейка на екип на ЦСМП. Пациентът бил със счупен крак.

В рамките на проведената СПО по линия на ТИСПОЛ за контрол на водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози в Кюстендилска област за времето от 4 до 10 юни са проверени 770 водача, 9 са били установени да управляват след употреба на алкохол, 2-ма – след употреба на наркотично вещество, 9 водача са били без задължителната застраховка ГО, 44 са връчените електронни фишове на водачи, установен е и водач на МПС без регистрационни табели.