24-годишен жител на с. Яхиново е задържан вчера от служители на РУ Дупница. При извършени процесуално-следствени действия в дома му са открити и иззети 55 грама канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Задържаният ще остане в полицейския арест 24 часа, започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са започнати в РУ Дупница вчера срещу водачи на МПС – единият е управлявал след употреба на алкохол, другият – с регистрационна табела, издадена за друго превозно средство.

70-годишна жена е пострадала вчера при ПТП в с. Жиленци, била е блъсната от 42-годишен водач на л.а. „Сузуки“. На пострадалата е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера са заявени 2 извършени кражби –в РУ Бобов дол е заявена кражба на 2 акумулаторни батерии и 100 л дизелово гориво от имот фирмен имот, в РУ Кюстендил – кражба на 8 акумулаторни батерии от базова станция на мобилен оператор, намираща се в землището на с. Лиляч. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства по случаите.