В хода на провежданите специализирани действия на територията на РУ Кюстендил и РУ Дупница са проверени 378 лица, 275 МПС, задържани са двама – 36-годишен мъж от с. Слатино за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница; в РУ Кюстендил е задържан 17-годишен младеж за притежание на наркотични вещества, иззети са от него марихуана, амфетамин и 2 ел. везни. От служители на МВР са съставени 12 АУАН, а от служителите на НАП и БАБХ – 5 АУАН.

В рамките на операцията са проверени 10 търговски обекта, 7 увеселителни заведения, 4 пункта за черни и цветни метали.

В РУ Дупница е образувано бързо полицейско производство за престъпление против данъчната система – иззети са от частен имот в с. Слатино 13 бутилки с различна вместимост алкохол без български акцизен бандерол и съоръжение за варене на ракия.

Връчени са 12 протокола за полицейско предупреждение, в РУ Кюстендил е задържан мъж, който се е опитал да осуети полицейска проверка, без документи за самоличност е бил.

Специализираната операция бе проведена от служители на РУ Кюстендил, РУ Дупница, Жандармерията и с участието на служители от НАП БАБХ за противодейстие на конвенционалната престъпност и нарушаване на политическите права на гражданите. Материалите по образуваните досъдебни производства са докладвани на прокуратурата.