Собственичката на ценностите Десислава Петрова: Не е за вярване, ама е истина – 14-годишното момиче и неговата майка ми направиха голямо добро! 

На 12 юни около 19.00 ч. 14-годишната Преслава Николова намерила портфейл с голяма сума пари, лични документи, дебитни кредитни карти и други ценности на тротоара на ул.“Цар Симеон“ в Кюстендил. Момичето решило, че много бързо трябва да реагира, защото собственикът сигурно е много разтревожен. За момент се поколебала как да реагира и дали да не извика полицаи на място. Консултирала се с майка си и двете занесли дебелия портфейл в ОДМВР.

Дежурните служители направили справка, много бързо, пристигнала в полицията и собственичката на ценностите – Десислава Петрова. След кратковременно изживените тревоги, че не открива портфейла с ценното за нея съдържание, Петрова била приятно изненадана. Загубените вещи са в ръцете й, а пред нея стояли двете прекрасни и скромни момичета – Преслава и майка й Яна .

„Гледам, виждам ги и не вярвам, ама е истина – те дори не си дават сметка какво добро ми сториха, колко тревоги и неволи ми спестиха! Благодаря момичета! Бъдете здрави! Радвам се, че се запознах с вас, ще се радвам повече, ако контактът ни продължи. Вие сте ценност!“

Директорът на ОДМВР ст. комисар Тодор Петров също изрази уважението си към проявената честност и доброта от страна на Преслава, която е ученичка в ПМГ в Кюстендил, и Яна, поздравява ги им желае да срещат добро и да продължат да струват добро!