Заместник-министър Емил Ганчев при посещението си в ОДМВР – Кюстендил, връчи 5 пистолета „Валтер“ на служители и предостави на дирекцията електропреносими пистолети „Тайзър“. Той сподели със служителите намерението на ръководството на МВР да превъорижи целия състав на полицията със съвременно и качествено оръжие, с което да боравят при изпълнение на служебнтите им задължения. Да са по сигурни при осъществяването на дейността си и при самозащита.

Първите пистолети бяха връчени от зам.министър Ганчев на служители, които от началото на тази година са допринесли със значими лични усилия при разкриването на конкретни престъпления. Това са криминалистите от ОДМВР Филип Христов и Филип Велев, автоконтрольорите от сектор „Пътна полиция“ Красимир Дончев и Георги Соколов и началникът на група ОР в РУ Дупница Кирил Дишов. Заместник-министър Ганчев подчерта, че ползването на „Тейзър“-ите ще е възможно след като служителите преминат обучение, за нас са важни животът и здравето както на всеки служител, така и животът и здравето на гражданите и пожела ефективно да се ползват по предназначение и внимателно.

Директорът на ОДМВР ст. комисар Тодор Петров благодари за предоставените оръжия, изрази увереност, че всеки от служителите на дирекцията е мотивиран в изпълнението на ежедневните си служебни задължения и цени всяко техническо и оръжейно обновяване, те го заслужават.