Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.И. (на 61 години) за извършено престъпление по чл. 343, ал. 4,вр. ал. 3, б. „б“, пр. 1, вр. ал. 1, б. „б“ и б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Обвиняемият Р.И. е правоспособен водач на МПС от 1980 г. Санкциониран е нееднократно по административен ред за нарушения на правилата за движение по пътищата и е осъждан за престъпление по транспорта.

Криминална хроника 3 Октомври 2022 г.

На 02.10.2022 г. мъжът управлявал лек автомобил, м. „Мерцедес“, от с. Стоб към гр. Кюстендил. Заедно с него пътувала съпругата му С.И. Обвиняемият шофирал в колона от превозни средства. В участъка на второкласен път в района на с. Нови чифлик той предприел маневра изпреварване на движещия се пред него лек автомобил, м. „Мицубиши“. Ускорил скоростта на автомобила си до 98 км/ч и навлязъл в лентата за насрещно движение. Последвал удар между управляваното от обвиняемия превозно средство с насрещно движещия се лек автомобил, м. „Фолксваген“.

Окръжна прокуратура - Кюстендил привлече към наказателна отговорност и задържа обвиняем за тежко ПТП с трима загинали

В резултат на тежкото пътно транспортно произшествие била причинена смъртта на водача му и пътуващите с него възрастни родители. Пострадал мотоциклетистът, движещ се след колата на Р.И., както и съпругата на обвиняемия. Двамата получили средни телесни повреди с множество фрактури.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Домашен арест за причинителят на тежката катострофа между селата Нови чифлик и Багренци