Честите проблеми с електрозахранването в с Долна Гращица станаха повод кметският наместник и жители на селото да се съберат пред сградата на електроразпределителното дружество за да потърсят среща с отговорни служители.

Кметският наместник Екатерина Николова разказа пред журналисти за проблемите пред които са изправени живеещите в селото. В края 2021 година е инициирана подписка, която заедно с жалба е изпратена до изпълнителния директор на дружеството, до ръководител на отдел, както и до омбудсмана на дружеството,но проблемите на хората остават нерешени.

"На 24.2.2022 г. в присъствието на няколко кмета записахме час при областният управител Катя Димитрова. Направихме една такава среща, поговорихме нормално за проблемите по селата и бяхме уверени от нейна страна, че тя ще проведе нужният разговор и ще съдейства да нямаме такива проблеми. Да, но нещата не се случват. Димитрова върна отговор на всички кметове, които бяхме при нея със становището, което е ... незнам как да го опиша - Имате ли проблем със свързване с оператора на дружеството, просто позвънете на Гражданска защита община Кюстендил. За нас това не е отговор." обясни Екатерина Николова.

Едно от исканията на кметовете е било да се осигури пряк телефон, на който да могат да подават сигнали до дружеството без да минават през кол центъра.

ЧЕЗ ще подобри комуникацията си с кметовете и кметските наместници в община Кюстендил

Жител на село Долна Гращица показа колко пъти е звънял на кол център само за един ден. По думите му при всяко позвъняване получава уклончиви отговори относно сформиране на екип и т.н., но проблема с електрозахранването не се отстранява.

*дисплеят е малък и не се виждат всички позвънявания

Хората от селото се притесняват от състоянието на трасето, по което преминават жиците. От снимките, които ни изпратиха се вижда, че дървета са вплетени в жиците, което би могло да се окаже причина за пожар.

След среща с Община Кюстендил ЧЕЗ започват почистване на трасетата /2021 г./

Среща с ръководители на дружеството не бе осъществена. Оказа се, че структурата на дружеството е такава, че в Кюстендил няма кой да им обърне внимание освен търговския отдел. Редът е да се подаде жалба, с която да изискат среща с ръководител.