Кметовете на селата Багренци, Нови Чифлик, Катрище, Таваличево, Горна Гращица, Долна Гращица, Жабокрът, Гирчевци и Търновлаг са поискали среща с областният управител Катя Димитрова по повод проблеми с тока.

Хората се оплакват от чести спирания на тока. По селата живеят предимно възрастни хора, които нямат възможност да звънят на националния телефон за повреди.

"Миналата седмица в сряда и четвъртък ни подлудиха. Цял следобед имаше проблеми. Спира за няколко секунди и пак идва. Изгоря ми кафе машината, но тя е по-евтина от 1500 лв. и няма смисъл да подавам жалба. Заради тия проблеми се повишава напрежението сред хората, получава се едно недоволство." каза за Кюстендил Инфо кметът на село Долна Гращица Екатерина Николова. 

Тя допълни, че в Долна Гращица вече има случай на новодомци закупили на скоро имот в селото, който са разочаровани от честите прекъсвания на тока и обмислят да се преместят в друго село.

"Хората от селото недоволстват заради ежедневните прекъсвания. Преди време имаше колективна жалба, но от ЧЕЗ казват че няма проблем и така." коментира кметът на село Жабокрът Ясен Стипцарски.

Срещата е насрочена за 23 Февруари 2022 г. от 10:30 ч., а кметовете очакват съдействие за разрешаване на проблема.