Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на И. Б. от Панагюрище, привлечен като обвиняем за нанасяне на телесна повреда на полицейски органи - служители от ОД МВР – Кюстендил.

В мотивите си съдът посочва, че повдигнатото обвинение е за умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1- 5 години. Следва да се има предвид, че към настоящия момент не са събрани пълните данни за наличните при пострадалите телесни увреждания, което във всички случай следва да намери отражение относно коректната правна квалификация на деянието или деянията. Видно от събраните доказателства в хода на досъдебното производство, обвинението повдигнато по отношение на обвиняемия И. Б. не е разколебано на този ранен етап от досъдебното производство. Напротив, може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем. От наличните доказателства по делото и с оглед конкретиката на извършеното от него, съдът намира, че съществува реална опасност обвиняемият да се извърши престъпление. 

Определението на РС - Кюстендил, с които по отношение на И. Б. от Панагюрище е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд - Кюстендил.

22-годишният мъж от Панагюрище, бе задържан на 26 април за умишлено причиняване на пожар в чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на с. Ломница, Кюстендилско. Пожарът бе потушен от РСПБЗН – Кюстендил, спасена  бе от пламъците 50 дка смесена гора. От автомобила му, който е бил паркиран в близост до запаления терен служителите на реда са иззели патрон и пистолет, а при последвалите претърсване и изземване в къщата в с. Ломница, която е обитавал 22-годишният, са открити и иззети 2 пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

При задържането 22-годишният е бил въоръжен с пистолет и нож, оказал е съпротива и е нанесъл телесна повреда на полицай – разкъсно-контузна рана на главата.