Кметът на община Кюстендил Петър Паунов, на основание чл.15 от Закона за общинския дълг, кани кюстендилската общественост на 14 април 2022 г. (четвъртък) от 12,00 часа в залата на общинска администрация намираща се на площад Велбъжд №1 на публично обсъждане на намерение за поемане на общински дългосрочен заем.

Община Кюстендил прави допитване до гражданите относно повишение на данъците

Със средствата от заема се предвижда да се финансират публични задължения – главници и лихви общо на стойност 8 500 000 лева (осем милиона и петстотин хиляди лева), които след разплащането им ще се използват за доизграждане на цялостна система за разделно събиране на отпадъци, за закупуване на сметосъбираща и сметоизвозваща техника, за доставка на специализирани съдове за разделно събиране на отпадъци, за изграждане на нови системи, съоръжения и техника за третиране на битови и строителни отпадъци, рекултивация на депа и др.

Максимално допустимият размер на лихвения процент е 2,5%, а срокът за изплащане на дългосрочния заем се предвижда да бъде 10 години. Заемът ще бъде обезпечен с бъдещи собствени приходи на община Кюстендил, като ще се погасява от собствените приходи на общината.

Стана ясно какво увеличение на данъците предлага Община Кюстнедил

За желаещите да вземат участие в публичното обсъждане, които нямат възможност да присъстват в залата, ще бъде създадена възможност за участие и чрез платформа за видеоконферентна връзка, отговаряща на изискванията за мрежова информационна сигурност – ZOOM, която може да бъде изтеглена от следния линк: https://zoom.us/ За участието Ви е необходимо да отворите посочения по-долу линк и да въведете ID и Passcode. 

https://us06web.zoom.us/j/87876617966?pwd=Q1dNY3dTZEhZMmhoSkR5YUtaOTJsUT09

Meeting ID: 878 7661 7966

Passcode: 329846

За ефективното Ви включване в дискусията е необходимо да имате инсталиран на електронното Ви устройство микрофон, желателно е  наличието и на камера.

Вашите писмени мнения, препоръки и предложения за поемането на дългосрочен дълг от Община Кюстендил можете да направите до 17:00 ч. на 16.05.2022  г. в деловодството на Общината, на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или по време на публичното обсъждане, като всеки, който желае, може да се включи с видео разговор в публичното обсъждане или да изкаже своето мнение писмено чрез чата на платформата.