Окръжен съд – Кюстендил прие назначената в предходно заседание допълнителна видео - техническа експертиза, с цел проследяване движението и действията на участниците в инцидента, от 17.02.2019 г., при който почина 33- годишния кюстендилец Валери Дъбов. Съдът прие и съдебно- медицинска експертиза и съдебна ДНК експертиза по делото.

Окръжна прокуратура е привлякла като обвиняем Алекс Д., за убийство на Валери Дъбов и опит за убийство на Светлин К. и Михаил П - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.  

Показания в днешното заседание дадоха три вещи лица и трима свидетели. Прокурорът по делото Ангел Байрактарски заяви, че се отказва от показанията на 4- мата свидетели, за които има данни, че са в чужбина или са нередовно призовани и не могат да бъдат намерени. Съдът заличи 4- мата свидетели.

Окръжен съд Кюстендил отхвърли искането на защитата на подсъдимия Алекс Д., за назначаване на нова съдебно- психиатрична експертиза, като неоснователно.

Подсъдимият заяви пред съда, че ще се възползва от правото си да даде обяснения по делото, но в следващото, насрочено за 18 февруари съдебно заседание, за когато участниците в процеса трябва да са готови и със своите пледоарии.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда