Районен съд Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов определи мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на братята Валери Л. / на 50 години / и Бисер Л. / на 41 години /, които са привлечени като обвиняеми за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, за закана за убийство, за хулиганство и съпротива на орган на властта, с особена дързост и цинизъм.

По досъдебното производство са събрани гласни и писмени доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са автори на престъпленията, за които им е предявено обвинението. Същите са влезли във физическа саморазправа със служители, облечени в униформи и, както заявиха в залата, познати им, като полицейски служители от Полицейско управление в квартал Изток гр. Кюстендил.

Трима служители на РУ Кюстендил и служебно куче са пострадали при претърсване в кв. Изток

Действията на полицията са били насочени към разкриване и предотвратяване на извършване на престъпление - държане и разпространение на наркотични вещества. Двамата братя са нападнали полицейските служители, за да възпрепятстват съзнателно предприетите законови мерки по разкриване на престъпление, се казва в мотивите на съдия Деянов. Съдът счита, че по отношение на двамата обвиняеми е налице и реална опасност от укриване или извършване на престъпление.

178 дози хероин са открити при сблъсъкът между полиция и роми /снимки/

Определението, с което РС – Кюстендил взе мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на братята Валери Л. / на 50 години / и Бисер Л. / на 41 години /, подлежи на обжалване, с частна жалба или частен протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.