От снощи има нови 5 положителни проби на Ковид-19 в община Кюстендил, информират от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Четири от лицата са от кв. „Изток“. Единият положителен случай е от града, но също е свързан с квартала.

С тези случаи, за последните 24 часа положителните проби за коронавирусна инфекция в област Кюстендил са общо 14. Като две от пробите, които бяха обявени през вчерашния ден, са на мъж от община Дупница и на жена от община Сапарева баня. Заразените лица в кюстендилския квартал „Изток“ към днешна дата са вече 16.

От Кризисния щаб съобщават, че още двама души са хоспитализирани в Ковид отделението на болницата в Кюстендил. Те са в средно тежко състояние и са от диагностицираните с коронавирус през вчерашния ден. Така в отделението са настанени за лечения общо трима.

По решение на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, заради нарасналите случаи от последните няколко дни, се въвежда временно ограничаване на движението на територията на посочения квартал в Кюстендил. Влизането и излизането се ограничава от днес до 30.06.2020 г., във времето от 10:00 ч. до 22:00 ч.