Навигация

 

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса отправя призив към жителите на област Кюстендил да прекарат идващите Великденски празници вкъщи, да не предприемат пътувания и събирания с гости.

„Молим ви да бъдете отговорни и да имате още малко търпение. Нека не излагаме на риск не само собственото си здраве, но и здравето на близките ни, защото едно наше действие може да донесе последици за много хора“, призова областният управител на Кюстендил Виктор Янев, който е и председател на щаба.

„Това, което постигнахме с въвеждането на мерките, със социалната изолация и с дисциплината, която проявихме, може да се обезсмисли, ако сега постъпим безотговорно. Нека да спазваме мерките сега, за да не платим по-късно висока цена. Процентът на общия брой заболели и на смъртните случаи от COVID-19, когато не засяга нас или наши близки, може да звучи просто като статистика. Ако обаче засегнатите сме ние или член на семейството ни – тогава вече се превръща в лична трагедия. Затова отново ви умоляваме: останете си вкъщи за Великден. Спазвайте задължителната социална дистанция. Ще имаме още много поводи за празнуване и семейни събирания, но сега не е този момент“, апелира Виктор Янев.

снимка: Областна администрация Кюсендил

Областният управител отново изказа благодарност към всички медицински лица, социални работници и служители на реда, които поемат особена тежест и риск сега, но въпреки това изпълняват съвестно и отдадено своите задължения. На всички жители на област Кюстендил Янев пожела светли и спокойни Великденски празници. „Бъдете здрави и се пазете!“, пожела още областният управител.

От Областния кризисен щаб за борба с коронавируса информират също, че към днешна дата 510 лица в област Кюстендил, завърнали се от чужбина, са под домашна карантина. Лицата се проверяват стриктно от органите на реда и, ако не спазват задължителната домашна изолация, ще бъдат санкционирани.

Вижте също ...

Търсене

Кюстендил Инфо - новинарски сайт, проект на Студио Видеограф