Наказание „Пробация“ за срок от 12 месеца, за мъж обвинен в лъжесвидетелстване, определи Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който призна вината си.

Ивайло Б. се призна за виновен за това, че през април 2019 година, по дело за причиняване на средна телесна повреда, по хулигански подбуди в РС – Кюстендил, устно, съзнателно е потвърдил неистина. Обвиняемият е бил свидетел на конфликт между двама шофьори в Кюстендил, като е променил показанията си от досъдебното производство, по време на заседание по делото, при разпита пред съдия. Първоначално е разпознал шофьора, нанесъл удари на друг водач, а след това е заявил, че не си спомня абсолютно нищо.

 

Наложеното му наказание „Пробация“ е със следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес с продължителност 12 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и „задължителни срещи с пробационен служител“, с продължителност 12 месеца.