Три са новите случая в кюстендилска община. Няма данни да са контактували с някои от до сега известните заразeни. Те са установени от личните им лекари. Двама души от лекуващите се в МБАЛ "д-р Никола Василиев" са в добро състояние и предстои да бъдат изписани за да продължи лечението им у дома. 5 души с Ковид 1- 19 остават на лечение в болницата.

"От 9:30 до 18:30 ще могат да бъдат ползвани парковете. На сайта на Община Кюстендил ще има скици свалени от Гугъл Мапс с конкретни стрелки в парковете за посоката на движение. За Лесопарк Хисарлъка е на-лесно - изкачването започва от стадион "Осогово" на крепостната стена тръгвате към животните и слизате от другата страна по пътя към ресторант Бохемия. Да няма засичане на потоци и докосване до пейки и повърхности, защото е ясно, че тепърва предстои нашето. По-малко от 2% от българското население са имали среща с Ковид - 19. Виждаме какъв брой медицински лица се заразяват, виждаме и колко голямо е натоварването и към този момент." обясни кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

снимка: Кюстендил Инфо - новини

Кметът Петър Паунов заяви, че към момента в общината нямат информация към момента да се издирва таксиметров шофьор, които е превозвал заразен с Ковид - 19 и препоръча да се ползват официалните източници на информация, както и своевременно да се подават сигнали за нарушения на противоепидемичните мерки.

Вижте цялата пресконференция във видеото: