Пакети с храни бяха раздадени на родителите на ученици от 1 до 4 клас в 6 училища и една детска градина в Кюстендил. Хранителните продукти идват от софийски детски градини и училища. Всеки един от пакетите, които бяха раздавани в Началното училище "Св. Климент Охридски“ в Кюстендил имаше по две краставици и 420 гр. вакумирано сирене.

"Тъй като фирмата с която работи Кюстендилска област от 1 Февруари 2020 г. е прекратила дейността си, ние в краткото време в което имахме учебен процес не бяхме получавали такива продукти, но сега министъра лично се е заел с това и ни е възложил да раздадем тези продукти, които са ни предоставени от детска градина "Сбъдната мечта" гр. София и 112 основно училище "Стоян Заимов" гр. София, на които ние изключително благодарим." каза директора на НУ "Св. Климент Охридски" Евелина Димитрова.

За всички 288 деца от училището бяха предвидени хранителни пакети.

снимка: Кюстендил Инфо

"Ами разбира се. Човек трябва да е доволен в такова положение. Все пак това е храна и не трябва да се изхвърля по никакъв повод. Най-малкото може да се даде на семейства, които имат нужда. Всеки си преценява, но аз съм отговорен родител и си мисля, че е удачно всеки да си взеем пакета." каза Снежана Чернева, която е родител на ученик в НУ "Св. Климент Охридски".

Хранителните продукти бяха раздени в рамките на един ден, тъй като училището не разполага с помещение в което да ги съхранява.

 

Вижте видеото: