Ралица Велинова, възпитаник на ПМГ е тазгодишната Девойка Кюстендилска пролет 2017. Тя е на 16 години, а мечтата й е да стане ветеринарен лекар. Ралица Велинова стана носител на титлата в конкуренция с още 13 момичета. Изданието Девойка Кюстендилска пролет е 51-о поред.

"Усещането е невероятно, не мога да опиша с думи каква е емоцията. Не очаквах да спечеля. Да бъдеш Девойка Кюстендилска пролет може да ти отвори много врати", сподели Ралица Велинова.

Подгласнички на Девойка Кюстендилска пролет 2017 станаха Теодора Атанасова и Даниела Стоименова. Момиче на публиката след гласуване с смс-и стана Евелина Василева, ученичка в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт .

"Признанието да съм момиче на публиката означава много за мен. Мечтата ми е Кюстендил да се развива, в него да остават младите хора. Градът ни има много природни забележителности, много е красив, и в това трябва да се уверят хората, които идват ", сподели Евелина Василева.

Водещи на конкурса бяха лицата на модерната журналистика Петя Дикова и Александър Кадиев. В тричасовото шоу се включиха изпълнителите Силвия и Теди Кацарови, както и Виктория Георгиева от Х - Фактор. Претендентките за титлата традиционно дефилираха в три тура - спортни облекла, автентични народни носии и официални тоалети.

Ралица Велинова - девойка Кюстендилска пролет 2017
снимка: Студио Видеограф
www.facebook.com/studio.videograph