148 000 бюлетини за предстоящите предсрочни парламентарни избори бяха доставени от печатницата в София до областната администрация с полицейски ескорт и в присъствието на упълномощени представители на Районната избирателна комисия и областната управа.

"Бюлетините ще бъдат запечатани в специално помещение в присъствието на служителите на ОДМВР- Кюстендил. След това предстои областна администрация да ги разпредели, за да почне раздаването им по общини. По всяка вероятност обаче това ще стане след празника на пролетта на 21-и март", каза  председателят на РИК Красимир Петров.

Броят на бюлетините е с 10 % по-голям от този на имащите право на глас в Кюстендилска област. 

"Ние не знаем колко дълга е бюлетината, ще я видим като образец, когато я поставят пред секционните комисии",  добави председателят на РИК.

Освен бюлетините в чувалите за секционните избирателни комисии ще има и методически указания на ЦИК. Продължава и графикът на обученията, които се провеждат за секционните избирателни комисии.

До момента в РИК е постъпила една жалба, която е подписана от областния управител Йордан Татарски. "Тя се отнася до графикът, който разработихме за комисиите, които в изборната нощ ще предават материалите. Изпратихме я по компетентност до ЦИК", уточни Красимир Петров.

Областната управа получи бюлетините за изборите