Вчера кюстендилски криминалисти са установили 2 непълнолетни момичета, обявени за общодържавно издирване с молба на РУ Дупница и с категория „лице, напуснало дом за временно настанаяване“.  Едното дете е открито в жилище на ул. „Николичевски път“ в града, а другото  - в кв. „Изток“. Лицата са предадени на издирващата ги структура.

Вчера в  служители в Пункта за регистрация на МПС в Дупница са установили, че представен за регистрация автомобил –  джип Компас, е с интервенция върху номерата на рамата. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара, оказали са техническа помощ при постъпили 2 сигнала. Два от пожарите са причинени поради небрежност, щети не са допуснати. Единият пожар е причинен от късо съединение в ел. табло към училище в Кюстендил. Опушени са 6 кв. м стени, унищожени са 8 ел. прекъсвача. Произшествието е обслужено от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасена е сграда.