54-годишен водач на л.а. „Рено“ е установен от кюстендилски пътни полицаи да управлява след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.74 промила алкохол в издишания въздух. Провервката е извършена на ул. „Николичевски път“ в Кюстендил. Водачът е задържан с полицейска заповед, Бързо полицейско производство е образувано по случая, Уведомен е дежурен прокурор.

Сигнал за умъртвено домашно куче е постъпил вчера в РУ Дупница. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера е намерен починал в гробищния парк на с. Вуково 50-годишен мъж. При извършения оглед на място от дежурна полицейска група следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница.

6 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта. 2 от тях са нанеслищети – в имот в землището на с. Лозно са унищожени 3 бали фураж и 13 овощни дръвчета, пожарът е причинен поради небрежност; в къща в Кюстендил при пожар са унищожени 3 кв. м дограма. Причините за възникналия през изминалата нощ пожар са в процес на изясняване.