Криминалисти от ОДМВР вчера са задържали 26-годишен жител на с. Лозно за притежание на канабис. В жилището,обитавано от него, са открити и иззети 2 опаковки с наркотичното вещество и електронна везна. Общото количество е 154 грама. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Процесуалните действия са осъществени в рамките на СПО за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 57-годишен водач на мотоциклет, движейки се по ГП Е 79 по посока Благоевград е нарушил правилата за движение и е ударил движещия се пред него л.а. «Сеат», управляван от 19-годишен. При пътното произшествие е пострадал мотоциклетистът – счупени са ръцете му, нанесени са щети на лекия автомобил. Направени са тестове за употреба на алкохол и наркотици на водачите, тестът на мотоциклетиста е отчел наличие на алкохол – 0.53 промила алкохол в издишания въздух. Резултатите на водача на лекия автомобил са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 2300 лв. И златни накити от къща в града.Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

6 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област. 2 от тях са нанесли щети – в апартамент в Дупница са изгорели мебели, бяла, черна, компютърна техника, опушени са стени. Пожарът е потушен от 2 противопожарни екипа, евакуирани са 8 души от сградата, изведени са домашни любимци. По първоначални данни пожарът е причинен от късо съединение. Сигналът за пожара е постъпил в РСПБЗН в Дупница в 20.50 ч. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница,уведомен е дежурен прокурор.

През изминалата нощ на паркинг в кв.»Герена» в Кюстендил са били запалени 2 автомобила - "Тойота" и "Мицубиши" със запалителна течност. Значително е засегнат е и лек автомобил "Шкода", който е бил паркиран между двата автомобила. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил. Спасени са 2 автомобила. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място. Автомобилите са запалени умишлено, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.