През изминалото денонощие на територията на Кюстендилска област са задържани трима души за престъпления, свързани с наркотични вещества.

В Бобов дол местни полицаи са задържали 16-годишен младеж за притежание на марихуана. Служителите извършили проверката на младежа, който е от Дупница,  в централната градска част, от него е иззета опаковка със суха зелена листна маса. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомена е прокуратурата.

Снощи дупнишки полицаи са задържали 36-годишна местна жителка за притежание на наркотично вещество, от нея е иззета опаковка канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Снощи пътни полицаи от Дупница са установили и задържали водач на л.а „Алфа Ромео“, който управлявал след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена на ГП Е 79, 30-годишният водач е от с. Овчарци. При последвалия личен обиск от него са иззети 10.76 г канабис и 9.71 грама амфетамин. Видът на веществата е установен с техническо средство. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.