Тази сутрин около 4.30 ч е възникнало ПТП на околовръстния път на Кюстендил/при отбивката за язовир „Дренов дол“/. Автобус с пътници от Република Косово се е ударил в спрелия товарен автомобил. Водачът на товарния автомобил се е опитвал да сигнализира другите участници в движението, че на пътя има паднало дърво. При удара товарният автомобил е изхвърлен встрани от пътя. Леко пострадал е водачът на автобуса, закаран е в ЦСМП в Кюстендил за прегледи и оказване на помощ. 29 от пътниците/6 от тях са деца/ са настанени в общинско отопляемо помещение. Местопроизшествието е обслужено от екипи на полицията и РСПБЗН. Движението в пътния участък ще бъде възстановено след отстраняването на катастрофиралите МПС. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в района на с. Шишковци 58-годишен водач на л.а. Форд, движейки се с несъобразена скорост, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в л.а. „Хонда“. Водачите не са пострадали, нанесени са материални щети на автомобилите. Водачът на форда е бил зад волана след употреба на алкохол – дрегерът е отчел резултат 1.41, задържан е с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. Малко преди полуноще проверен от пътни полицаи в с. Самораново л.а. „Мицубиши“, управляван от43-годишен жител на с. Бистрица, водачът е бил зад волана с 1.81 промила алкохол в издишания въздух. Издаден му е талон за медицинско изследване, отказал е да му бъде взета кръв. Задържан е с полицейска заповед, за случая е уведомен дежурен прокурор.

Снощи при извършена проверка от служители на РУ Рила на л.а. „Фолксваген“, управляван от 42-годишен мъж от Якоруда, е установено, че водачът управлява с 1.94 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Водачът е отказал да му бъде взет кръв за анализ, задържан е с полицейска заповед. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 5 чифта маратонки от жилище в града. При осъществените оперативно издирвателни действия е установен извършителят – 27-годишен жител на кв. „Изток“, задържан е. По случая е образувано досъдебно производство.