Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. През изминалата нощ при извършена проверка на л.а. „Фолксваген“ служителите установили, че водачът управлява след употреба на алкохол. Техническото средство е отчело резултат 1.76 промила в издишания въздух. Водачът е задържан с полицейска заповед. Проверката е извършена в с. Крайници.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на вещи от мазета на къща в с. Баланово/бензинова резачка, косачка, меден казан, стълба/. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, проникването е осъществено чрез взлом. Служители на реда са задържали 43-годишен мъж от селото, в чиито имот са открити част от вещите. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 38-годишен мъж за нарушаване на издадена заповед за закрила.

В края на миналата седмица е възникнало ПТП на неохраняем прелез в Дупница – 23-годишен водач на л.а. „Рено“ е бил блъснат от товарен влак, движещ се по направление Бобов дол – Дупница. Пострадала е пътничка в лекия автомобил. Настанена е в дупнишка болница със счупени ребра, прешлени и скула. Тестът за употреба на алкохол на водачите на пътните превозни средства е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявено умишлено умъртвяване на 3 кучета, 2 от тях са безстопанствени. По случая е образувано досъдебно производство.

5 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в областта в края на миналата седмица, оказана е техническа помощ по 2 сигнала. Щети не са допуснати.