В края на миналата седмица при проведени процесуално-следствени действия в жилище в Кюстендил полицаи са задържали 18-годишният обитател за притежание на наркотично вещество. От жилището е иззет плик със суха листна маса, която е реагирала на канабис, по случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са установили 25-годишен водач на л.а. БМВ да управлява след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена на ул. „Княз Борис“, тестът е направен с техническо средство, което е отчело употреба на канабис. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи е задържан в ареста на РУ Кюстендил 28-годишен мъж за притежание на канабис. При извършена проверка в жилището му в града и у него са открити 2 опаковки със суха листна маса. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Рила е постъпил сигнал от собственик на къща в с. Драгодан за извършена кражба от имота му на телевизор, конвекторна печка, инструменти и трифазен ел.двигател. По случая е образувано досъдебно производство.

3 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН в областта. Щети е нанесъл пожарът в къща в с. Соволяно, унинщожени са техника, покъщнина и дограма. Спасена е къщата от противопожарния екип на РСПБЗН – Кюстендил. Пожарът е причинен от късо съединение.