Вчера кюстендилски полицаи са задържали трима души за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка на двамата 19-годишни мъже от тях са иззети 2 опаковки с канабис и саморъчно направена цигара, третият задържан е непълнолетен софиянец, бил е пътник в л.а. БМВ, от него е иззета цигара с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в РУ Дупница дъщерята на 84-годишна жена е заявила, че е открила майка си мъртва в дома й. При извършения оглед на място от дежурна полицейска група следи от насилие не са открити. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е заявена кражба на 600 лв. от жилище в града. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група. Образувано е дознание по случая.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилско, щети не са допуснати. Оказана е техническа помощ при 2 повиквания – отводняване на къща и съдействие на ЦСМП за обслужване на трудно подвижен пациент.