Вчера служители на РУ Кюстендил са задържали 20-годишна жена за притежание на високорисково наркотично вещество. При извършена проверка у нея е открита опаковка с кафяво прахообразно вещество. Проверката е извършена на ул. „Любимец“ в града. Веществото е реагирало на хероин при направения полеви наркотест. Количеството му е 4 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски пътни полицаи са задържали 41-годишен водач на л.а. „Ауди“ за управление след употреба на алкохол. При извършена проверка дрегерът е отчел резултат 3.61 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 16000 лв. от л.а. „Фолксваген“, който е бил на паркинг пред търговски обект в града; в РУ Рила е заявена кражба на балопреса от имот в с. Бараково, деянието е извършено след повреждане на метална врата на имота. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са досъдебни производства по случаите, уведомени са дежурни прокурори.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара, 2 от тях са нанесли щети. Оказана е техническа помощ при постъпили 3 сигнала.

При пожара в Червен брег са унищожени 75 дка пшеница, пожарът е угасен от 4 противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница – образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в землището на с. Крайни дол, огънят е засегнал 12 дка сухи треви и храсти, унищожено е лозе – 1дка. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница и Рила.