В края на миналата седмица е починал 29-годишен мотоциклетист след претърпяно ПТП. Той е загубил контрол над мотоциклета, който управлявал, ударил се е в масивна стена в с. Блатино. Починал е във ФСМП в Дупница. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи около 19.00 ч 37-годишен водач на л.а. Опел, движейки се с несъобразена скорост по ул. „Орлинска“ в Дупница, се удря в движещ се пред него л.а. „Тойота“, последвал е сблъсък с други 2 паркирани автомобила. Водачите на опела и тойотата са настанени в болница с мозъчно сътресение. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са установили 17-годишен водач на четириколесно МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. Проверката е извършена на ул. „Янтра“ в посока ул. „Медковец“ в Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полица и са задържали 67-годишен водач на л.а. „Ауди“ за управление след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.75 промила.По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е образувано досъдебно производство за управление на МПС след употреба на алкохол.34-годишният водач на л.а. „Фиат“ е бил зад волана с 2.09 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са заявени 2 повреждания на чужда собственост – срязани са гуми на 2 автомобила, паркирани на ул. „Малина“ в Сапарева баня. По случаите са образувано досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено взломно проникване в апартамент в Кюстендил, направен е опит за кражба на пари и ценности. По данни на заявителя проникването е осъществено за времето от 9 юли до 9.00 ч на 11 юли. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

7 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, всички са причинени поради небрежност при боравене с открит огън. Един от пожарите е нанесъл щети – огънят е унищожил селскостопанска постройка /60 кв.м/. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН Кюстендил, няма пострадали хора.