На 3 юли при ПТП е пострадал 18-годишен водач на л.а. „Ауди“. Инцидентът е възникнал на АМ „Струма“ , водачът на аудито по непредпазливост се е блъснал в задната част на товарен автомобил, който се е движел пред него. Пострадалият е закаран в столична болница за лечение , без опасност за живота е по първоначални данни. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Малко след полунощ на 5 юли водач на л.а Ауди е блъснал неправилно движещ се по ул. „Седма рилска дивизия“ в Дупница пешеходец.На пострадалия е оказана медицинска помощ в дупнишко здравно заведение – със счупена кост на ходилото е. Водачът на аудито е напуснал местопроизшествието, при предприетите оперативно-издирвателни действия полицаите са го установили – 21-годишен софиянец е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 53-годишен мъж от Сапарева баня за нанесена телесна повреда на съпругата му – ударил я е с тухла по главата, пострадалата е настанена в здравно заведение с временна опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 30-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ за управление след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена в с. Шишковци, тестът е направен с техническо средство. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са установили и задържали 50-годишен мъж –с българско и северномакедонско гражданство, обявен за издирване от ИНТЕРПОЛ. Уведомена е ДМОС, МВР.

В РУ Дупница е заявена кражба на 140 лв. от павилион за кафе в града. Проникването е осъществено чрез взломяване на прозорец; в РУ Кюстендил е заявена кражба на 1500 лв. от магазин в града. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувано са досъдебни производства по случаите в РУ Дупница и РУ Кюстендил.