Петима души са задържани вчера от кюстендилски полицаи за предизвикан скандал на ул. „София“ в града и грубо нарушаване на обществения ред. Те отправяли ругатни и закани помежду си. Сред задържаните са 2 жени /на 30 и на 51 години/. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Кюстендил са задържали с полицейска заповед 44-годишен мъж за нарушаване на ограничителна заповед на Кюстендилския районен съд –нанесъл е побой в жилището й на 40-годишна жена. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при проверка на л.а. „Ланчия“ дупнишки полицаи са установили, че водачът е зад волана с 2.87 промила алкохол. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена в с. Крайници. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е получен сигнал, че в трафопост след токов удар е починал 24-годишен мъж. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е постъпил сигнал за извършена кражба на хладилник, 8 автомобиллни гуми с джанти, косачка и множество други вещи от къща в с. Полетинци. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 5 пожара, 3 от тях са нанесли щети – късо съединение в л.а. „Рено“ е унищожило арматурно табло; в Дупница е изгоряла изоставена паянтова постройка на ул. „Отец Полихроний“, пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън;в Кюстендил е изгоряло ел.табло на ул. „Ц.Самуил“ поради късо съединение. Няма пострадали хора.