Вчера в РУ Кюстендил е постъпил сигнал за повреждане на чужда собственост – счупени са 5 стъкла на прозорци на училище в града. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, по случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в полицията в Кюстендил е постъпил сигнал за противозаконно отнети 3 леки автомобила – „Нисан“, БМВ и „Ауди“ от автокъща в града. По данни на заявителя автомобилите са отнети за времето от 18.00 ч на 9 март до 10.00 ч. на 10 март. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи кюстендилски полицаи са задържали 31-годишен мъж за управление на МПС след употреба на алкохол. Проверката е извършена на кръстовището, образувано от улиците „Македония“ и „6 септември“ в Кюстендил. Тестът за употреба на алкохол на водача на л.а. „Волво“ е отчел резултат 2.20 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУКюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е започнато досъдебно производство за управление на нерегистрирано МПС. Пътните полицаи извършили проверката на л.а. ВАЗ, управляван от 18-годишен жител на с. Баланово, в селото.За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера при обработка на документите за първоначална регистрация на л.а. „Фиат“ в Пункта за регистрация и технически контрол в Дупница служителите установили, че автомобилът е обявен за издирване от Интерпол – Италия. По случая е образувана преписка в РУ Дупница.

Снощи екип на РСПБЗН – Дупница, е гасил пожар в л.а. „Опел“, който е бил паркиран зад спортната зала в града. Унищожени са арматурно табло, двигателен отсек и предно стъкло, спасена е останалата част от автомобила. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница.