30-годишен мъж от с. Жиленци е задържан вчера от кюстендилски полицаи за управление на МПС след употреба на алкохол. Той е причинил леко ПТП с автомобила си на ул. „Гюешевско шосе“, при направения тест за употреба на алкохол дрегерът е отчел резултат 3.22 промила алкохол в издишания въздух. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в ОДМВР – Кюстендил, е образувано досъдебно производство за незаконен добив на цветни метали. Проверката в землището на с. Дворище е извършена от служители на ГДНП, ОДМВР и представители на Министерство на енергетиката. За случая е уведомен дежурен прокурор.

80-годишен мъж се е обесил в имота си в с. Блатино вчера, преди това е поставил 2 бутилки с газ върху включени котлони в къщата. Екип на РСПБЗН – Дупница, е обезопасил имота, предотвратил е пожар. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.