Вчера в РУ Дупница са заявени кражба на инструменти, вещи и джип „Нисан“ от стопански двор в землището на Сапарева баня; кражба на инструменти от дърводелски цех и кражба на пари от фирмена база. Проникванията са осъществени чрез взлом на огради и дограма. Противозаконно е отнет от стопански двор и джип „Мицубиши“. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, уведомен е дежурен прокурор. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Дупница.

Снощи в РУ Кюстендил е заявена кражба на 6300 лв. от къща в с. Слокощица, извършителят на деянието е проникнал в имота през незаключена врата. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 72-годишна водачка на л.а. „Рено“ е загубила контрол над автомобила и е причинила ПТП в Дупница на ул. „Св. Иван Рилски“, като е ударила 2 други автомобила. Водачката на реното е настанена в здравно заведение с масивен инсулт, с опасност за живота е. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница. Уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера в областта, 2 от пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън, 1 – поради самозапалване в комин. Щети не са допуснати.