В края на миналата седмица в РУ Дупница е образувано бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на алкохол.56-годишен водач на л.а. „Рено“ е управлявал с 1.51 промила алкохол. Тестът е направен с техническо средство. Проверката е извършена в с. Яхиново, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е подаден сигнал за извършен грабеж в къща в града. Двама маскирани са проникнали в жилището, наранили са с нож 62-годишния собственик и са му нанесли побой, единият маскиран посегнал с нож към излизащия от банята собственик наимота, одраскал го е в областта на корема. От жилището са отнети 150 лв. Местопроизшествието е посетено от дежурна полицейска група, уведомен е дежурен прокурор. По случая е започнато досъдебно производство.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на голяма сума пари от къща в града. Парите са съхранявани в метална каса, която е отключена. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

От къща в Кюстендил са откраднати инструменти – бормашина и ъглошлайф. Кражбата е заявена в РУ Кюстендил вчера. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на л.а. „Мерцедес“ е заявена в краяна миналата седмица в РУ Рила. Автомобилът е бил паркиран пред дома на собственичката в Кочериново и по нейни данни автомобилът е отнет за времето от19.00 ч на 17.12.20 до 10.00 ч. на 18.12.2020 г. По случая е образувано досъдебно производство, автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – срязани са 3 гуми на л.а. „Опел“, който е бил паркиран пред дома на собственика. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

346 проверки са извършили служители на ОДМВР в областта на адреси на лица с издадени предписания от РЗИ за задължителна карантина или изолация. Нарушения не са констатирани.

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област. 2 от тях са нанесли щети – в Кюстендил при пожар в къща са изгорели 40 кв. м покривна конструкция, дограма и 20 кв. м дюшеме. Къщата е общинска собственост, причина за пожара, който е възникнал в събота вечерта, е небрежно боравене с открит огън. Няма пострадали хора.

При пожар в с. Самораново в събота вечерта са изгорели 2 фургона, барбекю и дървена постройка, пригодена за отглеждане на животни. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница. Няма пострадали хора. Причините за възникването на пожара ще се изясняват в рамките на образувано досъдебно производство в РУ Дупница. Уведомен е дежурен прокурор.