Вчера в РУ Дупница е започнато бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на алкохол. Пътни полицаи са извършили проверка на л.а. «Фолксваген» на ул. «Саморанска» в града, водачът – 51-годишен мъж от с.Самораново, е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.65 промила алкохол в издишания въздух. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на 400 лв. От къща в с. Соволяно. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група. Образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област през почивните дни, 4 от тях са нанесли щети. Пожарът в спомагателна постройка в Дупница на ул. „Отовица е унищожил 25 кв. м покривна конструкция, 5 куб.м дърва за огрев, спасени са 3 сгради от опожаряване. Пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница, причините изяснява РУ Дупница.

Късо съединение е причинило пожар в къща в с. Баланово вчера,унищожени са покривна конструкция – 5 кв. м, дограма, електрически циркуляр. Спасени от огъня са 2 сгради.

Пожарът в апартамент в Кюстендил на ул. „Цар Петър“ е унищожил покъщнина, дограма. Причините за възникването му изяснява РУ Кюстендил, няма пострадали хора.

Пожарът в контейнер за отпадъци в Дупница е възникнал поради небрежно боравене с открит огън на 4.9.20 г. Контейнерът е унищожен, противопожарният екип е спасил от опожаряване паркиран наблизо автомобил.