42-годишна кюстендилка е задържана вчера от кюстендилски полицаи за престъпление, свързано с наркотици. След като била спряна за проверка от служителите, тя изхвърлила 2 станиолови опаковки до себе си. Задържана е на място, при направения полеви наркотест съдържанието на опаковките е реагирало на хероин. Теглото му е 4 г.

42-годишната жена ще остане 24 часа в полицейския арест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи кюстендилски полицаи са задържали 36-годишен мъж за притежание на кокаин. Наркотикът е иззет от него при направена проверка в 23.00 ч в центъра на кв. „Изток“ . Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, теглото му е 5 грама. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е започнато досъдебно производство за нарушена карантина.57-годишният мъж от с. Стоб, на когото предписанието е направено на 30 май, не е бил на посочения адрес – разхождал се в селото. За случая е уведомена прокуратурата.

Вчера в РУ Бобов дол е заявена кражба на прахосмукачка и бормашина от къща в града. Проникването е осъществено чрез взлом. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера техническа неизправност на газова бутилка е причинила пожар в къща в с. Коняво, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил.Унищожени са газовата бутилка, маса и столове. Спасена е къщата. Възрастната собственичка на имота не е пострадала.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е оказал техническа помощ по улавяне на влечуго, влязло в къща в с. Багренци. Няма пострадали хора.