В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 33-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. Служителите извършили проверката в района на с. Нов чифлик, у 33-годишния жител на Кюстендил е открита опаковка кокаин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са установили извършител на противозаконно отнемане на л.а. „Хонда“. За по-малко от час след подаването на сигнала е установен да управлява отнетото МПС48-годишен местен жител. Той е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е. Не е задържан в полицейския арест по медицински предписания. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е задържана за 24 часа в полицейския арест 18-годишна жена за извършена кражба на 4 чифта маратонки от къща на свой съкварталец в Кюстендил. Вещите са открити и иззети от дома й. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

38-годишен мъж е задържан 38-годишен извършител на кражба на 5 чифта обувки от стълбищна площадка на жилищен блок в кв. „Запад“ в Кюстендил. Извършителят е установен ден след извършената кражба, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

38-годишен мъж е задържан в полицейския арест в Кюстендил в края на миналата седмица за хулиганство. След направена му забележка от служител на звеното за Общинска охрана той отправял обиди и закани за саморазправа в центъра на града. Съставен му е акт по УБДХ.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара в Кюстендилска област, материални щети не са допуснати. Екипи са оказали техническа помощ по отстравяването на паднали дървета на пътното платно в Кюстендил – 3 сигнала.