Вчера служители на РУ Кюстендил са установили 19-годишен водач на л.а. „Мерцедес“, който е нанесъл вреда на железобетонен стълб, собственост на електропреносно дружество в кв. „Изток“. Стълбът е обезопасен от собствениците. 19-годишният е нанесъл щетата ден по-рано и се е укривал. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалата нощ пътни полицаи са установили 66-годишен мъж да управлява л.а. „Сузуки“ след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.29 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ, задържан е за 24 часа в полицейския арест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 5 пожара в Кюстендилско. 4 от тях са причинени поради небрежност. Единият е причинен в резултат на огневи работи. Собственикът на лекотоварен автомобил в Дупница е заварявал калник на тротоара пред дома си, запалил се е автомобилът, унищожен е двигателен отсек, арматурно табло и 2 кв. м покривна конструкция на съседна сграда. Спасени са останалата част от автомобила и 2 съседни сгради.