Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Кюстендил за опит за кражба от търговски обект в града. 38-годишен мъж, известен на полицията с множество противозаконни прояви, премахнал бандеролите на 4 бутилки с алкохол и опитал да си тръгне с тях. Задържан е с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил.За случая е уведомен дежурен прокурор.

2 досъдебни производства са започнати вчера в РУ Дупница и РУ Рила за извършени кражби от търговски обекти – пари и цигари са откраднати от търговски обект в гр. Бобошево, от търговски обект в Рила са откраднати около 320 кутии цигари. Проникването в двата обекта е взломно. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

5 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН през изминалото денонощие. 4 от тях са нанесли щети – пожар в къща в с. Стенско, причинен поради строителна неизправност в комин, е унищожил 70 кв. м покривна конструкция, бяла, черна и компютърна техника, дограма, домакинско имущество и друг инвентар. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасени са 2 сгради, домашни животни, бидон с дизелово гориво, косачка, моторен трион; в с. Бистрица пожар в л.а. „Опел“, причинен от късо съединение, е унищожил двигателен отсек, спасено е купето на автомобила, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Дупница; небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в стопанска постройка в с. Ресилово, изгоряла е паянтова постройка, 4 кв.м покривна конструкция, дърва за огрев. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Дупница, спасени са 2 сгради; тази нощ екип на РСПБЗН – Кюстендил, е гасил пожар в л.а. „Мерцедес“, изгорели са фарове, предно и задно стъкло, решетки и броня, спасена е останалата част от автомобила. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.