Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. Пътни полицаи са проверили водачът на бус „Нисан“ в с. Баланово - 58-годишен, той управлявал след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 2.11 промила. За случая е уведомен дежурен прокурор.

2 пътни произшествия са възникнали през почивните дни – в Кюстендил 62-годишен водач на л.а. „Шевролет“ е блъснал пешеходка на ул. „Македония“,82-годишната жена е със счупен крак; в с. Бистрица 40-годишен неправоспособен и пиян водач на л.а. „Фиат“ е блъснал 80-годишна пешеходка, пострадалата е със счупена глезенна става. Тестът нза алкохол на водача е отчел резултат 3.30 промила алкохол в издишания въздух.Водачът на фиата е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница, уведомени са дежурни прокурори.

За двама починали мъже са получени сигнали в полицията вчера – единият е открит в дома си в с. Невестино, 60-годишен е. Другият е намерен в Дупница – в отводнителен канал, на 58-годиние. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, следи от насилие не са установени, труповете са закарани за аутопсия в кюстендилската болница. Започнати са досъдебни производства – в РУ Кюстендил и РУ Дупница, уведомени са дежурни прокурори.

Вчера в полицията в Кюстендил е постъпил сигнал за спукани гуми и повредени 4 автомобила, които са били на паркинг на ул. „Раковски“ в града. По данни на заявителите пораженията са нанесени за времето от 19.00 ч на 7 декември до 10.30 на 8 декември, извършен е оглед на място, уведомен е дежурен прокурор. Започнати са досъдебни производства в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на акумулатор и други вещи от гараж в кв. „Изток“. Проникването е осъществено чрез повреждане на гаражната врата. , местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е дознание по случая, уведомен е дежурен прокурор.