Двама притежатели на наркотични вещества са задържани вчера от дупнишки полицаи. 23-годишната жена е проверена на ул. „Антон Страшимиров“ в града, от нея е иззета опаковка с бяло прахообразно вещество MDMA. 29-годишиният мъж е съхранявал в дома си 91.3 грама амфетамин, наркотичното вещество е иззето при извършени процесуално-следствени действия. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършен преглед на представен за регистрация л.а. „Ауди“ в Пункта за регистрация на МПС в Дупница служителите установили, че автомобилът е обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система. По случая е образувана преписка в РУ Дупница, автомобилът е оставен на съхранение на паркинг на МВР с протокол за доброволно предаване.

Запалване в комин в апартамент в Кюстендил е нанесло разрушаване на коминното тяло. Техническа помощ по ликвидирането на произшествието е оказал екип на РСПБЗН – Кюстендил, няма пострадали хора.

Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в лозе край Дупница, огънят е унищожил част от барака. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Дупница.